Get Adobe Flash player

blocks.gif

· Chat
· Fórum: Arachnida
· Fórum: Reptilia
· GYIK
· Kereskedelem
· Naplók
· Szabályzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:

[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 30 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Legutóbb regisztrált tagunk:

Kismacsi

blocks.gif

Legutóbbi apróhirdetések:

blocks.gif

Valid CSS!

Reptilia fórum • Téma megtekintése - Terrárium hátterezése

Terrárium hátterezése

Re: Terrárium hátterezése

HozzászólásSzerző: rogozsin87 » 2010 júl. 31. szomb., 19:59

Szerintem akkor lehet, hogy száradás után már ellenáll a víznek, lehet, hogy teszek majd egy próbát, aztán majd kiderül mi lesz. Én eddig vasoxydos festékkel csináltam, de annak nincs olyan szép színe.
rogozsin87
Lelkes Újonc

HozzászólásSzerző: Atesz857 » 2010 júl. 31. szomb., 12:49

Sziasztok! Nemtudom hogy ez a paszta hogy müködik de én a terkomat a dobozos elörebekevert Aquacoloral festettem és arra rávolt irva tudtommal hogy száradás után vizállo. Ami igazolodot is mert a terkom butorlap+ üveg és ezért az alja kivan bélelve tofolijával és ezt is öszzekentem egy két helyen és vizes szivaccsal nemtudom lemosni.
Atesz857
Látogató

HozzászólásSzerző: Szemat » 2010 júl. 31. szomb., 10:36

Hát nemtudom...
Azt mondta az eladó, hogy teljes száradás után már csak erős oldószerrel tudom oldani; rá van írva (bár ez a képen nembiztos hogy látszik) hogy kül- és beltérre egyaránt használható; én sivatagi terkóba használtam, lehet hogy egy párásabb vizes terkóhoz nem ez a megfelelő. Egyszóval sivatagi terráriumhoz szerintem használható.

Üdv:Szemat

_________________________________________________________________________________________________________________
Utólag találtam egy leírást róla:
Aquakolor színezőpaszta és festék Kiváló színezőerő Alkalmazási terület: Kül- és beltéri diszperziós fal és homlokzat festékek színezésére korlátlan mennyiségben használható. Önmagában is alkalmazható homlokzat- és falfesték. Az AQUAKOLOR színezőpaszta a FRESCO mészfesték színezésére is kiválóan használható max. 3% mennyiségben. Választék: A matt színezőpaszta és festék 0,125 literes és 0,5 literes műanyag edényben kapható az alábbi színekben: AQUAKOLOR SZÍNEZŐPASZTA ÉS FESTÉK fekete 300; sárga 400; napsárga 401; okker 450; narancs 480; barna 500; zöld 600; zöld 601; kék 700; lila 790; vörös 800; tűzpiros 820. Felhasználási mód: Aquakolor színezőpasztát és festéket először a színezni kívánt festék (pl.Diszperzit belső falfesték, Diszpi gazdaságos belső falfesték, Héra belső falfesték, Héra Prémium selyemfényű belső falfesték/Héra Latex selyemfényű, Héra Prémium matt belső falfesték/Merkur belső falfesték, Héra Márványhatású beltéri bevonat/Carrara, Modakril, Héra külső, stb.) kis részletével homogénre kell keverni. Ezzel a keverékkel kell azután a teljes festékmennyiséget egyszerre beszínezni. Amennyiben az Aquakolor színezőpasztát és festékát mint festéket kívánja használni, akkor a vizes diszperziós homlokzat- és falfestéknél szokott módon kell eljárni. Ilyenkor a felületet célszerű Falfix diszperziós mélyalapozó beereszteni, majd a felületet Aquakolor színezőpaszta és festékkel két rétegben átfesteni. Száradási idő 2 óra, átfesthetőség 4 óra 23°C-on. Fresco mészfesték színezése esetén a színezőpaszta megengedett mennyiségét (max. 3%) vízzel ötszörösére hígítva lehet a mészfestékbe keverni. A színezett festéket tárolás nélkül, azonnal javasoljuk felhasználni. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Nem értek a festékekhez (azt se tudom mi az a diszperzit :) ), szóval aki ért hozzá az írja le hogy használható- e ilyesmire. Ha nem akkor sajna nemtudom mit csináljak, mert nekem ezt ajánlották, és az én terkóm már kész....
Szemat
Látogató

HozzászólásSzerző: tyson911 » 2010 júl. 31. szomb., 08:39

rogozsin87 írta:Köszi a választ. Utánanézek, mert ilyet én is láttam, csak aszem ez diszperzithez van, és nálam majd lesz víz is a háttérnél, ezért kicsit félek, hogy a víz leoldja.

Hát igen szerintem is jól látod mivel a nevében is benne van,hogy "aqua" ami ugyebár vízet jelent+látszik is a képen,hogy diszpivel a falra beltéren használják...Szóval szerintem nemigazán bírja a komolyabb párát ill.vizet...Talán sivatagi tipusú terkónál nemgáz...
tyson911
Stabil Tag

HozzászólásSzerző: rogozsin87 » 2010 júl. 31. szomb., 08:34

Köszi a választ. Utánanézek, mert ilyet én is láttam, csak aszem ez diszperzithez van, és nálam majd lesz víz is a háttérnél, ezért kicsit félek, hogy a víz leoldja.
rogozsin87
Lelkes Újonc

HozzászólásSzerző: Szemat » 2010 júl. 30. pén., 19:02

rogozsin87 írta:Meg tudod adni a pontos nevét, típusát? A minap néztem az OBI-ban, de ott csak olyat láttam, ami diszperzit festékhez van színezék, és azt a víz elvileg oldja.

Trinát aquacolor
5196.jpg
5196.jpg (12.09 KiB) Megtekintve 81 alkalommal.
Persze nem zöld, csak ilyenről találtam képet a neten!!
Én a praktikerben vettem, nem nézelődtem, rögtön megkérdeztem az eladót, és ő ezt ajánlotta.
Szemat
Látogató

HozzászólásSzerző: rogozsin87 » 2010 júl. 29. csüt., 10:56

Meg tudod adni a pontos nevét, típusát? A minap néztem az OBI-ban, de ott csak olyat láttam, ami diszperzit festékhez van színezék, és azt a víz elvileg oldja.

A másik kérdésem; akarok csinálni egy háttérbe épített világítást, ilyen besüllyeszthető kis halogén izzósat, nem tudja valaki, hogy ezt hogy kell pontosan csinálni? elvileg 40W-osat szeretnék, mert az ad is valamennyi hőt, csak ugye figyelni kell, hogy a hungarocell ne olvadjon meg.
Úgy gondolom, hogy a háttérben kivésem a helyét, és betonnal azt is kiöntöm.
Szerintetek az a beton réteg elég, hogy a hő ne olvassza meg a hungarocellt, vagy kéne még valaki?
Csinált már valaki olyat?
Előre is köszi:)
rogozsin87
Lelkes Újonc

HozzászólásSzerző: Szemat » 2010 júl. 28. szer., 10:30

rogozsin87 írta:Szia Szemat!
Jó lett a terkó:)
A kérdésem az, hogy az az Aquacolor festék, az vas-oxidos?

Nem. Ez egy szinezőpaszta amit a cementhez kell keverni. Igazából azért ezt használtam, mert nem volt vas-oxid a boltban, és ezt láttam az egyetlen olyannak ami vízálló, és nem is túl drága. De lehet hogy a vas-oxid az jobb.

Üdv: Szemat
Szemat
Látogató

HozzászólásSzerző: rogozsin87 » 2010 júl. 27. kedd, 12:08

Szia Szemat!
Jó lett a terkó:)
A kérdésem az, hogy az az Aquacolor festék, az vas-oxidos?
rogozsin87
Lelkes Újonc

HozzászólásSzerző: Yareus » 2010 júl. 25. vas., 19:54

szia Szemat.. szuper írás, tele hasznos infóval :)
köszi
Yareus
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: Szemat » 2010 júl. 25. vas., 19:35

Hallihó mindenkinek!

Itt az igért leírás a terráriumom hátterezéséről:

Először is megvettem az alapanyagokat. Ez nem volt túl sikeres mert ahány kereskedésbe mentem (praktiker, baumax) mindenhol éppen átrendezések voltak és sok minden elfogyott, ezért hát nem a leg tökéletesebb dolgokat tudtam beszerezni. Vettem 3db 50mm vastag hungarocell lapot, 30kg szürke cementet (fehér nem volt, és ez volt a legkisebb kiszerelésű) és vettem egy kis tubusnyi fekete és homokszinü aquacolor festéket, ja és persze egy tubus fekete szilikon ragasztót (ennél már csak a lila lett volna olcsóbb, de az elfogyott.). Mindezek után nekiestem a hungarocell faragásnak. Elöször a hátsó üvegre ragasztottam egy hungarocell lapot, majd az alsó üvegre is került egy. Ezekből bő ráhagyásokkal kivágtam azt a körvonalat ameddig majd azt szeretném hogy a szikla kb. érjen. Ezután a „teraszokat” és kitüremkedéseket hungarocell lapokból szintén csak nagyjából kivágtam, átszúrtam rajta egy vastag drótot, majd ezzel a dróttal ideiglenesen felerősitettem a darabokat. Ezután nagyvonalakban láttam hogy milyen lesz. Nem tetszett. Kezdtem előröl. Kb háromszor kezdtem előröl amire már egy kicsit tetszett. Ezután körberajzoltam a darabok helyét a már beragasztott lapokon, és leszedtem őket. ezután kézben elkezdtem faragni őket, de sokszor illesztettem a helyükre hogy megfelelő iveket tudjak faragni (a faragást elöször kézzel csináltam. Törtem, kapartam, rágtam, ütöttem vágtam). Ezután a darabokat beragasztottam, merevitésként benne hagytam a drótdarabokat, de ezúttal már méretre vágva. Egy napot vártam hogy megszáradjon a ragasztó, majd megkezdtem aprólékosabban is faragni a hungarocellt, ezúttal villával, és ügyelve arra hogy teljesen összedolgozzam két lap közti átmeneteket. Ahonnan úgy itéltem meg hogy sokat faragtam le, oda nyomtam egy jó adagot a szilikonból, és apró hungarocell törmeléket nyomkodtam bele.ezután megint egy nap száradás majd jöhetett a cement.
terkó1.jpg
terkó1.jpg (164.77 KiB) Megtekintve 236 alkalommal.

terko2.jpg
terko2.jpg (137.58 KiB) Megtekintve 236 alkalommal.

A cementezésnél rögtön két hibát is elkövettem. Egy az hogy túl sűrüre kevertem (kb. 1/7 víz-cement), kettő meg az hogy rögtön úgy ahogy van a terkó elkezdtem felkenni az anyagot. Rögtön az első próbálkozások után rájöttem hogy ez a sűrű anyag nem fog megtapadni a „barlang” tetején. Eztuán jutott csak eszembe az amit a terrárium készitője tanácsolt, aki egyébkén hátterezni is szokott, hogy a hátterezésnél forditsam a terráriumot a hátára, mert akkor csak a függőleges területeken kell megtapadnia. Na nálam ez nem volt ilyen egyszerű mert amint látjátok a képen az a nyúlvány amiben a növény van, annak az oldala akkor is fejjel lefelé lesz, nade az azért mégiscsak kisebb szakasz mint a barlangok teteje. A kenést eleinte megpróbáltam ecsettel, de túl sűrü volt az ecsethez az anyag úgyhogy végül kézzel csináltam (most elöször éreztem hogy kamatozik az a kisgyerekként homokozással töltött oly sok óra) Szóval a sűrü szürke cementes anyaggal lekentem az egészet, kivéve a növényes nyúlványt. Ezután egy nap száradás, majd a terrárium ujra a „talpra” forditása, és a nyúlvány lekenése ugyan ilyen sűrű cementel.majd megint egy nap száradás. Most már az egész felületen volt cement. Mivel a cement sűrü volt, a megszáradt anyag felülete nagyon rücskös lett. Onnan jöttem rá hogy a sűrűsége miatt lett rücskös, hogy az előző nap mikor a vödör aljában maradt cement, azt felöntöttem vizzel és úgy öntöttem ki a ház mellé, aztán mikor rákövetkező nap arra jártam láttam hogy annak a felülete szép sima. Szóval először úgyterveztem hogy három réteg cement lesz felkenve, és ebből a harmadik lesz szinezett, de mivel a sűrű cementből elég vastag réteg került föl, ugy döntöttem hogy már a második réteget szinezve viszem föl.
Szóval kikevertem egy immár sokkal higabb anyagot (kb. ¼ víz-cement), s tettem bele egy jó adagot a homokszin festékből . Mivel a cement szürke volt, inkább sárgás lett az anyag szine, úgyhogy tetem bele fekete festéket is. Igy már olyan elég sötét homokszin lett, és mivel tudtam hogy a szürke cement a száradás során nagyon kivilágosodik, gondoltam ez is ki fog majd, és pont jó lesz. Azért hogy ne legyen teljesen egy szinü néhány helyre egy sötétebb keverékből (több fekete festék) kentem. Ugyan az anyag viszonylag hig volt, mégis a felülete rücskös lett,mert hiába volt hig a cement, ahogy sokáig simogattam és kenegettem a kezemmel a felszine kiszáradt, és a szine sem lett olyan amilyennek szerettem volna, mert nem világosodott annyira mennyire szerettem volna. Szóval még egy réteg. Most az összes túl sötét helyet lekentem szinezetlen cementel, és csak néhány helyen enyhény szinezett cementel. A felület simitására meg kitaláltam azt hogy (szintén mint homokozásnál), a felkent anyag felületét elkezdem paskolni, igy a felszinre préselődig a nedvesség és a felszinen egy egész vékony vizes réteg lesz. Ezután persze megint nem tetszett helyenként a szine úgyhogy megint, és megint lekentem. Végül egyes helyekre hat réteg is került. Ezután alapos üvegtakaritás, három zacskó homok, majd a kertben talált apróra tört terméskő és egy kis pozsgás növény, és kész is.
terko3.jpg
terko3.jpg (166.37 KiB) Megtekintve 236 alkalommal.

Bocs a kicsit zavaros írásért. Mindenkinek sok sikert kívánok a saját hátteréhez, és csak annyit mondok ezt nem lehet elrontani... max más lesz egy kicsit mint az elképzelésünk, de annál természetesebb lesz!

Üdv: Szemat

ui. kérdéseket örömmel várok!
Szemat
Látogató

HozzászólásSzerző: Predi » 2010 jún. 24. csüt., 21:42

Szervusz!

Én nekem van bútorlap terrárium, és raktam bele hátteret. Szilikonragasztóval ragasztottam fel a hungarocellt, amit már formáztam hőlégfűvóval, és felkerült rá 3-4 réteg cement, és mikor már bent volt a terráriumban, akkor a hézagokat kitöltöttem purhabbal, ezután még felkerült egy jó vastag réteg cement :) NAGYON masszív.
Predi
Tag

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jún. 24. csüt., 21:40

Miért ne lehetne?
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: sasaspider » 2010 jún. 24. csüt., 21:36

Helló mindenki :) !!!
Bútorlap terráriumba építhető háttér? :D
sasaspider
Stabil Tag

HozzászólásSzerző: hetyu » 2010 jún. 08. kedd, 10:01

Köszönöm az választ, akkor azt használom majd ami előbb a kezembe kerül :)
És köszönet a tanácsokért is, megszívlelem :wink:
Let your skin go and your mind will follow
hetyu
Gyakori látogató

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 jún. 07. hétf., 16:19

Valaki a csemperagasztóra esküszik, valaki a cementre, valaki keveri, valaki nem.
Szerintem mindegy, a lényeg, hogy hagyd megszáradni a rétegeket, és a végső kenés után spricceld vízzel egy pár napig, ahogy a betont szokták, nehogy repedezzen.
Viszont ha berepedezik még ezután is kijavíthatod.
Sőt ameddig nem tetszik a szín addig javíthatod, legalább stramm lesz. :lol:
Szórhatsz rá a végén földet, vagy egyéb természetes struktúrát, ha száradás után lesöpröd a felesleget, átsuvickolod egy finom kefével és csak a repedésekben marad, meglátod tisztára élethű lesz.
Ne kapkodj, nekem az elsők sikerültek a legjobban. :smt023
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hetyu » 2010 jún. 07. hétf., 10:21

Üdv!

Most készülök az első hátterezésre és lenne 2 kérdésem, remélem valaki tapasztaltabb tud segíteni ebben:
- az első réteget ajánlott csemperagasztóval megcsinálni vagy a fehér-cement is ugyanúgy megteszi?
- az egyes rétegek felvitele után ajánlott 1-1 napot hagyni száradni, vagy ez lerövödíthető? A köv napokban 30 C+ lesz idő, gondolom gyorsabban is szárad?!

A választ előre is köszönöm!
Let your skin go and your mind will follow
hetyu
Gyakori látogató

HozzászólásSzerző: repasnorbi » 2010 ápr. 07. szer., 07:32

Köszi :D

Tényleg elég fényesnek néz ki, pedig matt lakkal fújtam le. Élőben teljesen más :)
Odavagyok a Leopárdgekkókért!
repasnorbi
Újonc

HozzászólásSzerző: akarmicsoda » 2010 ápr. 07. szer., 07:05

Szia.

Jó lett! Grat hozzá! =D>
A második képen tényleg fénylik és kicsit műnek néz ki,de élőben biztosan
sokkal jobb ahogy írtad is!
Csak így tovább!
akarmicsoda
Stabil Tag

HozzászólásSzerző: repasnorbi » 2010 ápr. 06. kedd, 20:34

Sziasztok.

Vééégre elkészült a hátterem. Mint ígértem, készítettem egy rövid leírást a folyamatról.
Leopárdgekkónak készült a háttér, próbáltam visszaadni a sivatagi érzést az állatkáimnak, ezért főnként sárga színt használtam.
Először is a hungarocellt kellett beszereznem. Szerencsém volt, tavaly szigeteltük a házunkat és maradt néhány darab. Nos, nekiálltam a faragásnak. Ehhez kést, villát, és kanalat használtam :D. Sok időbe telt mire szépen kirajzolódtak a motívumok. Ezután többször is végigfújtam hőlégfúvóval a hungarocell táblát. Ezután nem is vártam, rögtön lekentem az egészet csemperagasztóval. Szerencsére a házfelújításból ez is maradt itthon. A csemperagasztós réteg nagyon tetszett, olyan igazi szikláknak tűntek a kifaragott részek. Csemperagasztóval több soron kentem le, nem tudom miért, de itt is ezt olvastam :D. Nah, ezek után vártam egy napot, és bekevertem a sárga oxidfestéket. Az első körben 1:5-höz arányban adagoltam a fehér cementet és az oxid port (az oxid az 5). Az első réteg száradása után rá kellett jönnöm, hogy még több sárga oxidfestéket kell beleraknom a keverékbe. A 2. és 3. réteghez már több sárga színpigmentet adtam, így már sikerült elérnem a megfelelő színt. Ezután jött a vörös réteg. Ezt a réteget úgy vittem fel, hogy a 3. sárga réteg még nem volt teljesen megszáradva. Mivel a 3. sárga réteg még vizes volt, így a vörös réteg berepedezett, és lepattogott, és csak néhol fogta be a hungarocellt. Egy fogkefével :D végigdörzsöltem a felületet, így sikerült elmosnom a túl sötét vörös színt, és kialakultak az árnyékok. Most éreztem azt, hogy megfelelő lesz a szín, az árnyékok és minden más. Következett a lakkozás. A lakkozás nem várt sikert hozott. A lakk kiemelte a színeket, sokkal élénkebbek lettek. Elég volt egy soron felvinnem ezt a réteget.

Ezután mondhatni elkészültem. És elégedetten beragasztottam a terráriumba a hátteret.

Szerintem nagyon dögös lett.

Az 1. képen a még lakkozatlan háttért látjátok, a 2. képen a már kész lakkozott, és beragasztott háttér látszik.
A 2. képen a háttér csak a vaku miatt fénylik ennyire, egyébként nem így néz ki!

Üdv. Norbi
KIF_0015.JPG
A még lakkozatlan háttér.
KIF_0015.JPG (242.43 KiB) Megtekintve 829 alkalommal.

KIF_0020.JPG
A már kész, beragasztott háttér. A vaku miatt fénylik ennyire!
KIF_0020.JPG (224.18 KiB) Megtekintve 829 alkalommal.

A hirdetésnek minősülő részt töröltem, legközelebb a TerraPlaza-ba írd légyszives.
Köszönöm:

georgio
repasnorbi
Újonc

Re: Segítség kérés.

HozzászólásSzerző: Pippi » 2010 ápr. 04. vas., 20:11

repasnorbi írta:Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem, mondhatni elakadtam.

A hátterezéssel addig eljutottam, hogy hungarocellből elkészítettem a "mintázatot", ezt lekentem csemperagasztóval, majd ezt a csemperagasztós réteget több soron átkentem vasoxiddal színezett fehér cementtel. Tehát már mondhatni kész vagyok a mintázattal, a festéssel és az ilyenekkel.

Mielőtt betenném a terráriumba, nem tudom, hogy le kell e lakkoznom...
Itt néhány hozzászólásban olvastam, hogy le kell. Csak szeretném, ha alaki megmondaná konkrétan, hogy le kell e vagy nem. És ha le kell, akkor milyen lakkot ajánlotok?

Ha kész a háttér készítek egy részletes leírást arról, hogy hogyan készítettem, és teszek fel fotókat is róla.

Köszi a segítséget.
Üdv. Norbi

Én nem lakkoztam,szerintem fölösleges. A képekre kíváncsi vagyok.
Pippi
Látogató

HozzászólásSzerző: repasnorbi » 2010 ápr. 03. szomb., 12:35

PuPu

A bemutatkozás megtörtént. Köszönöm a segítséget.

Hamarosan töltök fel képeket!

Üdv. Norbi
repasnorbi
Újonc

HozzászólásSzerző: PuPu » 2010 ápr. 03. szomb., 09:35

Helo!
Először is mutatkozz be a Vendégkönyvben található Bemutatkozás című topicba!
Másodszorra pedig, Lakkot olyat használj ami uv álló és matt színű, gondolom nem akarod, hogy hamar lerepedezzen és csillogjon...
PuPu
Moderátor

Segítség kérés.

HozzászólásSzerző: repasnorbi » 2010 ápr. 03. szomb., 09:20

Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem, mondhatni elakadtam.

A hátterezéssel addig eljutottam, hogy hungarocellből elkészítettem a "mintázatot", ezt lekentem csemperagasztóval, majd ezt a csemperagasztós réteget több soron átkentem vasoxiddal színezett fehér cementtel. Tehát már mondhatni kész vagyok a mintázattal, a festéssel és az ilyenekkel.

Mielőtt betenném a terráriumba, nem tudom, hogy le kell e lakkoznom...
Itt néhány hozzászólásban olvastam, hogy le kell. Csak szeretném, ha alaki megmondaná konkrétan, hogy le kell e vagy nem. És ha le kell, akkor milyen lakkot ajánlotok?

Ha kész a háttér készítek egy részletes leírást arról, hogy hogyan készítettem, és teszek fel fotókat is róla.

Köszi a segítséget.
Üdv. Norbi
repasnorbi
Újonc

HozzászólásSzerző: Riddick » 2010 márc. 25. csüt., 19:55

Csak 1 kis barlang + átjáró 1ik oldalról a másikra, az üveglap pedig merevítés miatt van!
Riddick
Tag

HozzászólásSzerző: Edifice » 2010 márc. 25. csüt., 19:50

Hali!

Nekem az nem tiszta, hogy mi célt szolgál középen az az üveglap, illetve a lyuk? :roll:
-=Edifice=-
Edifice
Tag

HozzászólásSzerző: Riddick » 2010 márc. 25. csüt., 18:45

Sziasztok!
Ez a mai nap "gyümölcse"!

KépKép
KépKép

Holnap már a faragás jön és ha lesz időm már le is kenem 1-2 réteggel!
Riddick
Tag

HozzászólásSzerző: Riddick » 2010 márc. 20. szomb., 20:04

Sziasztok!

Már mindent megvettem, én 6cm-es hungarocellel fogok dolgozni, cementet normál szürkét vettem, amit majd vörös "sivatagi" homokkal fogok színezni. Kedden érkezik az üveg, és már látok is hozzá a munkának. Kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle! :)
Riddick
Tag

HozzászólásSzerző: Pippi » 2010 márc. 11. csüt., 08:38

Riddick írta:Hali!

Elkezdtem megvenni a tercsihez a dolgokat, én a háttérhez szinezőanyagnak vörös homokot vettem, az jó hozzá, ugye?

Hát azt sajnos nem ismerem, de ha nem akar összejönni a megfelelő szín, akkor oxidfestékkel be bírod lőni. Én vettem barnát, meg vöröset. Egész jó színeket ki lehet kavarni, és nem is kerül sokba.
Pippi
Látogató

HozzászólásSzerző: PuPu » 2010 márc. 09. kedd, 22:31

georgio írta:Arra vigyázz, hogy ezek a kis rágcsálók a betont is kirágják.
Semmi sem szent nekik. :lol:

Jajj ne is mond, szobámba elszökött Michael Scofield a kisegér :D. Még most sincs meg, de király ha kibontja nekem a falat....
De nem offolok tovább:D
PuPu
Moderátor

HozzászólásSzerző: Riddick » 2010 márc. 09. kedd, 22:26

Hali!

Elkezdtem megvenni a tercsihez a dolgokat, én a háttérhez szinezőanyagnak vörös homokot vettem, az jó hozzá, ugye?
Riddick
Tag

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 feb. 12. pén., 21:45

Arra vigyázz, hogy ezek a kis rágcsálók a betont is kirágják.
Semmi sem szent nekik. :lol:
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 feb. 12. pén., 18:53

Annyira bejön ez a hátteres dolog hogy mindjárt nekiesek és csinálok valamit a hörcsögömnek is. Bár hörcsög hátteret még nem láttam, úgyhogy ezen még gondolkozni kell. Vagy elkezdek itt háttereket gyártani annak aki szeretne :D Úgyis kell a sulira a kess, bár azt erősen kétlem hogy ebből kitudnám fizetni :lol:
Najó csak vicc volt
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 feb. 12. pén., 18:34

Szerintem nagyon tutkó lett.
A kövek kifejezetten jó célt szolgálnak vedléskor.
Igen még egy kis ág, meg ződség elférne benne, de már így is frankó!
Gratula.
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 feb. 12. pén., 18:25

No
Eszközöltem a háttéren némi változtatást. Egy ponton be tudott mászni a koponya mögötti részbe a kis gabonám, így azt a sarkot kivágtam és újra kifaragtam egy új darabból, ami most teljesen passzentos lett a széleken. A háttér két szélén is csináltam nagyobb kapaszkodókat mert ott nagy volt a távolság neki. A festés már nehezebb dolog volt mert már azt se tudtuk hogy milyen színeket fújtunk rá múltkor. Nagyjából jó lett a szín, és kapott még mellén egy halvány olívzöldet, meg a vájatok ki lettek húzva barnával. Ezen kívül kapott egy vizes tálat ami megy a háttérhez, bár lehet hogy legközelebb majd az is kap egy kis barnát vagy olívot. Lett berakva még egy ág aminek nagyon bejön a formája.
Börzén remélem találok majd növényt ami egy fix helyet tölt majd be a terráriumban, és attól függően majd még jöhetnek ágak bele.

KépKép
Csak a vaku miatt ennyire csillogós, és ennyire virítanak a színek.
Valójában olyasmi mint az alábbi kép jobb oldalán, bár ez meg túl kevés színt mutat, a bal oldal meg a lámpa miatt ilyen pedig az se fényes :?
Kép
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 jan. 31. vas., 17:20

MecladA írta:Köszi :D
Persze szeretnék valami keszekusza faágat is bele. Úgy gondoltam hogy a koponya fölé és azon az oldalon az első oldal fele is eljönne egy egy ág (persze lehet több is), és arra gondoltam hogy arra rakni valami növényt fel a magasba. Azt olvastam, és írtátok már hogy a gabonasiklónak nem kel nagy páratartalom mert pikkelyrothadást okozhat. Szám szerint mi a magas páratartalom amit nem kéne elérni, illetve mennyi lenne az ideális? A növény dob még a páratartalmon nem? Növényből nem szeretnék túl nagyot, vagy mi nagyon megnő, hogy átlátható maradjon. Inkább valami kicsit és akár abból többet, de ez egy másik topik témája amit átnézek aztán majd kérdezgetek ott.
Azért nem vettem még ágat mert majd akkor megyek amikor egeret is veszek neki, meg persze itatót a mostani helyére.

Látom a tercsid egész teteje rácsos, így nem gond a szellőzés, a páratartalmat nemhogy nem tudod túlzásba vinni, inkább nehéz lesz megteremteni.
Bár igaz a kígyódnak nem is nagyon van szüksége rá.
Nem szeretem a számadatokat, nem is élek velük, így fogalmam sincs mennyi az ideális.
Mivel éppen az előttem lévő szobai páramérőre pillantok és 32% mutat, szerintem a 40-50% biztos elég neki.
Ha jössz (asszem mondtad hogy igen) a TerraPlaza börzére ott lesz kint egy sárkányfű árus :lol: nála biztos kapsz terráriumba való zöldségeket.
Ágat meg nem venni kell, hanem szedni. :wink:
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jan. 31. vas., 16:09

Persze szeretnék valami keszekusza faágat is bele. Úgy gondoltam hogy a koponya fölé és azon az oldalon az első oldal fele is eljönne egy egy ág (persze lehet több is), és arra gondoltam hogy arra rakni valami növényt fel a magasba. Azt olvastam, és írtátok már hogy a gabonasiklónak nem kel nagy páratartalom mert pikkelyrothadást okozhat. Szám szerint mi a magas páratartalom amit nem kéne elérni, illetve mennyi lenne az ideális? A növény dob még a páratartalmon nem? Növényből nem szeretnék túl nagyot, vagy mi nagyon megnő, hogy átlátható maradjon. Inkább valami kicsit és akár abból többet, de ez egy másik topik témája amit átnézek aztán majd kérdezgetek ott.
Azért nem vettem még ágat mert majd akkor megyek amikor egeret is veszek neki, meg persze itatót a mostani helyére.
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 jan. 31. vas., 15:03

MecladA: Klassz lett. =D>
Én még egy kis faággal feldobnám.
Minden kígyó szeret a faágakon tekeregni, és a hely kihasználtsága is nőne.
No meg valami ződség is elférne.
Javítana a páratartalmon és a levegő minősége is jobb lesz tőle.
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Edifice » 2010 jan. 31. vas., 14:40

Maxi riszpekt! :mrgreen: =D> =D> :mrgreen:

Nagyon tuti lett a terkó! Gratulálok!

Jaja már csak állat kellene bele, na meg szép vörös homok.... de ez kicsit még várat magára az anyagiak miatt. :cry:
-=Edifice=-
Edifice
Tag

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jan. 31. vas., 14:17

Nos a nagy leállás alatt én is elkészültem. Tegnap telepítettem át kis kedvencem.
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép

A koponyánál a vágás nem a legszebb csak hát ki hitte volna hogy ilyen rohadt kemény anyagból van. Jó sokáig tartott amíg flexel le lett vágva. Na meg ha nem pont a leggörbébb részen próbáltam volna meg levágni akkor ekkora eltérés se lett volna közötte.
A páratartalom mérő marad ott. A hőmérő egyenlőre nem fix mert még máshol is meg mérem hőmérsékletet hogy biztos jó legyen. Már csak az itatót fogom lecserélni csak most jöttem rá hogy azt valahogy kifelejtettem #-o

Edifice @ Jól néz ki, már csak állat kell bele :D
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: Edifice » 2010 jan. 28. csüt., 18:18

No hát a fehéredés miatt átfestettem a foltokat, de kicsit más színű lett az új festék. Viszont annyira megtetszett az új szín, hogy jött az ötlet és ez lett az eredmény:
Kép

A terkóban már tuti, hogy szakállas agáma/agámák lesznek, így még jobban passzol a színvilág. Képzeljetek oda még egy vastag réteg vörös homokot talajnak! :wink:

Szerintem nagyon tuti! :mrgreen:
-=Edifice=-
Edifice
Tag

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jan. 28. csüt., 14:34

Kár hogy ilyen hamar elmegy az előző hozzászólás szerkesztési lehetősége.

Na végeztem Bár elég vicces volt mivel lezajlott a következő beszélgetés:
Mama: Hát te mit csinálsz?
Én: Kavicsot főzök.
Mama: Hülye vagy te kisfiam!
Én: Köszi mama én is szeretlek.
:mrgreen:
Legalább lesz bent neki még valami amihez dörgölőzni tud. Jól láttam én hogy szürkébb lett. :D
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jan. 28. csüt., 13:02

Értem. Köszi.
Akkor megyek és adok Forró vizet a kopa... kavicsnak :D
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: tyson911 » 2010 jan. 28. csüt., 08:43

MecladA írta:Ismerősök hoztak szép kis díszköveket. olyan mint a terméskő amit a házra szoktak rakni csak kicsiben és nem olyan vékonyka. Lehet hogy az amúgy csak én vagyok makonya a kövekhez (is):mrgreen:
Forró vizes ultradermes körömkefés mosás elég fertőtlenítés?
Ez a módszer később is jó lesz mondjuk a háttér tisztításához?

Szerk.: Na jól van nem vagyok én annyira hülye mint hiszem. Azért olyan mint a terméskő mert az is. :mrgreen:

Alap tísztításnak megteszi,de még párszor lekéne forráznod sima vízzel vagy kiföződ a köveket....
tyson911
Stabil Tag

HozzászólásSzerző: MecladA » 2010 jan. 28. csüt., 08:02

Ismerősök hoztak szép kis díszköveket. olyan mint a terméskő amit a házra szoktak rakni csak kicsiben és nem olyan vékonyka. Lehet hogy az amúgy csak én vagyok makonya a kövekhez (is):mrgreen:
Forró vizes ultradermes körömkefés mosás elég fertőtlenítés?
Ez a módszer később is jó lesz mondjuk a háttér tisztításához?

Szerk.: Na jól van nem vagyok én annyira hülye mint hiszem. Azért olyan mint a terméskő mert az is. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
MecladA
Rendszeres látogató

HozzászólásSzerző: KoKoN » 2010 jan. 27. szer., 23:28

Szerintem egyenlőre nem végeztünk rossz munkát barátom :roll:
"Hajdanán-danában, szél, róna honában,
Élt egy vitéz, neve: Szépmező Szárnya.
Bölcs Puszta véréből, Arany Ős szívébőll
Tűz lelke hozta az Alsó Világra."

/Dalriada/
KoKoN
Gyakori látogató

HozzászólásSzerző: PuPu » 2010 jan. 27. szer., 22:44

Hát most így állok az úr színe előtt:
Kép
PuPu
Moderátor

HozzászólásSzerző: georgio » 2010 jan. 26. kedd, 18:20

Szerintem vagy sok ment egy helyre a lakkból, vagy vizes volt a felület amire a lakk került, vagy nem volt eléggé megszáradva a cucc lakkozás előtt, és reakcióba lépett vele.
Más tippem nincs. :?
Kép
georgio
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Edifice » 2010 jan. 26. kedd, 17:52

Hali!

No hát történt egy kis gikszer... :evil:

Lakkozás után néhány foltban kifehéredett a hátterem. #-o

Szerintem oda kevés lakk ment és inkább csak a hajtógáz érte és emiatt fehéredhetett ki, mert a többi helyen szép lett. Na mindegy. Holnap festék, fehércement, újrafestés, újra lakkozás... #-o

Ötlete van valakinek, hogy mitől lett ilyen? Esetleg a lakkozáskor a szabadban uralkodó -8 foknak köze lehet hozzá? :roll:
-=Edifice=-
Edifice
Tag

HozzászólásSzerző: Slider » 2010 jan. 26. kedd, 15:11

Szeptember 13.
Slider
Moderátor

Következő

Vissza: Terráriumok