rogozsin87 írta:...az a kérdésem, hogy a cementhez mit kéne kevernem, hogy vízzáró betont kapjak...
Én ezt ismerem mint vízzáró adalék: Vízüveg. Remélem hasznodra válik az infó.
![]() | ![]() |
|
Képek terráriumokról
76 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2
Re: Képek terráriumokról
Én ezt ismerem mint vízzáró adalék: Vízüveg. Remélem hasznodra válik az infó.
Re: Képek terráriumokrólSziasztok! A mai napon hazakerült a terráriumom. A mérete: 140*70*65 cm.
Mostmár jöhet a belevaló ( dekoráció+ kígyó). Üdv.
Re: Képek terráriumokrólKöszönöm a gratulációkat!
Válaszok szépen sorban a kérdésekre: 1. A terkóban változó a hőmérséklet. A spot alatt 35 fok is van akár, de az nagyon egy helyre koncentráltan adja le a hőjét és egyben a fényét is, úgyhogy a másik égő egy 11w-os fénycső, aminek alig van hője. A fénycső helyett majd egyébként egy uv lámpát szeretnék oda aminek szintén nincs nagy hője. 2. A leirás hamarosan fent lesz a terrárium hátterezése topicban. 3. Ez az első hátterem. 4. A hátteret aquacolor szinezőpasztával szineztem. Homokszinüvel és feketével. Bővebben a leirásban. Úgytudom hogy a cement magában is vizzáró, csak arra ügyelj hogy a festék amivel szinezed ne oldódjon vizre. __________________________________________________________________________ Najó: leirás majd csak holnap lesz mert képekkel is szeretném illusztrálni és az még késik..
Re: Képek terráriumokrólA hátteret mivel színezted?
Én hungarocellre szoktam beton réteget felvinni. Most csinálok egy 4m*1,2m*1m-s terkót, és az a kérdésem, hogy a cementhez mit kéne kevernem, hogy vízzáró betont kapjak, mert lesz benne egy medence rész, meg vízesés a háttérről, és jó lenne, ha vízhatlan lenne. előre is köszi a válaszokat:)
Re: Képek terráriumokrólNekem is tetszik!
Nem tudom hányadik hátterezésed volt, de úgy sikerült mintha hivatásszerűen nyomnád. Gratulation!!!
Re: Képek terráriumokrólszia szemat.. nekem is tetszik.. esetleg egy rövid leírást dobhatnál hogy hogy csináltad a hátteret
y
Re: Képek terráriumokrólSzemat!
Gratula,pofás kis terkót csináltál! Nem tudom milyen meleg van a terráriumban,de szerintem elég a spot a másik lámpa felesleges és anyagilag sem mindegy,hogy egy fogyaszt vagy kettő. Még egyszer grat. Üdv.: Pali
Re: Képek terráriumokrólNah végre valahára elkészült a terrárium. Kicsit koszos munka volt, és hosszadalmas (egy hete már nem unatkoztam egy percet sem) de nagyon megérte. Amint beraktam a gekkót elindult felfedezni, és lelkesen járta be az egészet, és itt megízlelhettem a munka édes gyümölcsét. Fantasztikus volt látni ahogy bejárja. most már csak havert kell mellé szerezni...
Üdv:Szemat
Re: Képek terráriumokrólSzerintem is desing-os.
Ilyet eddig floráriumoknál meg nyílméregbékás tercsiknél láttam. De meg ne kérdezd miért éppen ott.
Re: Képek terráriumokrólIgen szerintem is praktikus ez a kialakítás. Most leopárd gekkók fognak benne lakni. Remélem jövőhéten be tudom szerezni az anyagokat, és elkezdhetem a hátterezést.
Re: Képek terráriumokrólszia, nekem tetszenek ezek a döntött elejű cuccok. bár én a frontüveget nem csináltam volna ilyen magasra asszem.. várjuk a további képeket.. mi fog lakni benne?
Y
Re: Képek terráriumokrólHali mindenkinek!
Ma kaptam meg az új terráriumom. Nagyon király!! Mutatok egy képet, de ezt még nem dicsekedésként, (ugyanis nem én csináltam) csak azért hogy lássátok most ilyen, és majd teszek föl képet arrol is hogy milyen lett mikor háttereztem és berendeztem.
Re: Képek terráriumokrólÉn nem értettem félre semmit
Viszont majd én is lövök képeket, mivel egy régi kis akváriumot sikerült szereznem amit átalakítok álló terkónak Aljára kis moha, mászóágak, futónövények... Már nekikezdtem ![]()
Jó már kíjavítottam a hozzászólást ill.1 másik hozzászólással lett javítva..És úgylátom sikerült jól félreérteni amire célozni akartam..Na,de hogy,ne legyen teljessen off a hozzászólásom végre sikerült vennem 1 terkót a pitonomnak,és amint már van benne valami az állaton kívűl rakok fel képeket...
Re: Képek terráriumokrólSzerintem is nagyon szép és ötleteket is merítettem belőle
Re: Képek terráriumokrólEz ember és pénztárca függő dolog. Ha megengedheti magának, miért ne. És igencsak kreatív volt mikor berendezte.
Grat! Szépen berendezett terrárium! ![]()
Én akkor írtam a hozzászólásomat amikor még nem részletezted Georgionak,hogy milyen kedvezményessen jutottál hozzá,akkor még csak azt lehetett látni,hogy 1 méregdrága Exo-Terra terkó telepakolva...Természetessen így mindjárt más...
szia, hát nem igazán értem h mit szűrtél ki az előző posztomból de nem hiszem h azt amit kellett volna ![]() ez a setup így nekem asszondja hogy ... 8000ft kp + 8cm-es darlingi nősti + 900ft a tőzeg. fát erdőben szedtem, a műnövényt pedig haverral bizniszeltem el terkóért cserébe.. szvsz eddig nem egy akkora összeg. másrészt.. vannak állatok.. amiknek vannak igényeik.. ha ez egy póknál egy 30X30X30-as terkó, vagy egy tigrispitonnál egy 2 köbméteres cucc ámen. ugye lehet kb mindkettőt potom pénzből is, meg vagyonokért is. én az előzőekben leírtam hogy hogy gondolom csak ismételni tudom magam.. ez nekem így olcsó volt, azért döntöttem e mellett.. ennyi pénzből nem nagyon tudtam volna jobb helyet teremteni az állatomnak, max talán ha osb -lapból dolgozok. persze ez is csak 1 vélemény Y
Re: Képek terráriumokrólIgen jó lett,de én azért jobb szeretem az egyéni dolgokat,mert sok pénzből mindenki tud kreat+ív lenni,de szerintem az az igazi kreatívítás amikor kevés pénzből csinálsz valam faxát..Ez nem kötekededés akart lennei Yareus csak 1 egyéni vélemény..
Re: Képek terráriumokrólszia georgio,köszönöm dícsérő szavaidat. Igazából én ehhez a terkóhoz féláron jutottam hozzá, azt mondom h így ennyit megért, de 30.000et soha nem adnék ki érte. a műanyag elemek kicsit gagyi kínai hatásúak ergo picit recseg ropog, elképzelhető h ez még a régebbi szériás cucc, mimulus szerint az övé amit nemrégen vett, teljesen rendben van. egyébként az exoterrás srácok gondoltak mindenre így kábelkivezetési és bevezetési helyek, nagy szellőző felület ami egyben jó is, másrészt párás környezetet így picit több odafigyeléssel lehet megvalósítani. illetve itt halkan súgom meg hogy pl a kábeleknek hagyott helyen pici bébi kígyók,illetve adult tücskök simán kiférnek, így itt ott azért barkácsolni kell, ami azért egy "ilyen kategóriás" terméknél kicsit necces.. a terrárium zár ugye csak két egymástól eltolt síkban lévő üvegnél használható.. ezeknél a terkóknál van középen egy kis fülecske amivel lehet nyitni zárni a terkót, állat számára hozzáférhetetlen, azonban hátránya hogy a hagyományossal ellentétben ez nem kulcsra zárható.
véleményem szerint ha az embernek van ennyi pénze, egy ügyes terrárium készítő szakember kevesebb pénzből megcsinálja ugyanekkora méretben, valamint egyéni ízlés szerint alakítható akkor ki pl a szellőző méret stb.. ha meg OSB ben gondolkodunk akkor kb 4X ekkora méret is simán kifér ennyi pénzből. üdv, Y
Re: Képek terráriumokrólNagyon bitang lett.
Nem tudom, sokan fikázzák az Exo-Terrás cuccokat, de itt nem úgy fest mintha sz.r lenne. Az más tészta, hogy drága.(uuh megnéztem 30 rugó Te meg vagy elégedve vele? Pláne hogy nálad a biztonság azért előrébb való, mint másnál. Ezen a ketté nyíló ajtón még a terrárium-zár sem működik, nem? Asszem az csak a tolóajtóra jó.
Re: Képek terráriumokrólslégelis topicban ígért végleges helyről a kép.. 45X45X60-as exoterrás cucc..
vakuval: ![]() és kb ilyen hatást nyújt éjjel: ![]()
Re: Képek terráriumokról![]() új terkórendszerem...hétvégén dobtuk össze faterral... még kissé foghíjas..szereznem kell még ágakat,meg ilyesmiket bele. Méretei: 210 magas, 45 mély, 115 hosszú. Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Ultrák, huligánok, skinheadek, punkok....
Re: Képek terráriumokrólLeopárd gekkó terráriumom:
![]()
Re: Királypiton - Python regiussziasztok.... készlett a királyaim új helye.... gondoltam dobok egy képet...
íme: A kép áthelyezve. Légyszíves legközelebb méretezd át max. 800x600-ra a képedet, és utána tedd közzé, mert így iszonyat nagy helyet foglal és nehezíti a fórumozást! Köszönöm: georgio
Re: Képek terráriumokrólSziasztok.
Énis megmutatnám a terkóm. Sivatagi stílusú, Leopárdgekkóknak készítettem. Méretei: 100*40*50 (40 mély). Talajnak 8 kg kvarchomokot használtam, a faágak valójában szőlőtökék, a sziklák pedig megmaradtak sziklakert építésből A sziklák mögé bujkálhatnak majd, szerintem megfelel majd nekik Az 1. kép vakuval, a 2. vaku nélkül készült. A háttér valójában nem csillog úgy, mint a képen! ![]() ![]()
Re: Képek terráriumokrólIdeálisnak tűnik.Egy kis háttér azért jól mutatna még hozzá.
Re: Képek terráriumokrólNa 1 kicsit átalakítottam a siklóm terkóját..Íme:
![]() ![]()
Re: Képek terráriumokról70X70 cm alapterületű,180 magas.
Baloldalt nyílik,tolóajtók.(Így szemből a teli üveg sokkal szebb.) 4 része van teljesen egybenyitható,akármelyikpolcot ki lehet venni. Alul 2X50 cm-es rész fölül 2X40 cm-es. (Apummal csináltuk)
Re: Képek terráriumokrólSzép rendszer Tomi!
Annak a magasnak leírnád az adatait? Mármint mekkorák a terkók és hogyan nyílnak? Kössz! -=Edifice=-
Re: Képek terráriumokrólTerkóim
Re: Képek terráriumokról:D Le lett zsírozva a koli igazgatóval!!!!
Annyit mondott, hogy amíg nincsen semmi para velük, addig marad6nak!
Milyen koliban vagy ahol engednek ennyi állatot tartani?
Szia, jó lett a hattér, gratula hozzá
Re: Képek terráriumokrólMég egy észrevétel, hogy a jobb oldalon azokat az egereket nem kellene valamivel eltakarni? Különben szegény kígyóknak folyamatosan csorog majd a nyála!
Eddig nem volt semmi para, nem nagyon szoktak foglalkozni velük! Az eltakarást meg nem igazán tudom megoldani sajna, és hát máshová sem tudom őket tenni, mert szűkös a koliszoba!
Re: Képek terráriumokról![]() A fát már időközben pótoltam, egyébként gabonasikló van benne.A terkó kb 90cm hósszú,50 mély,40 magas.A teteje még nincs kész, úgyhogy még szellőzés nincs, csak egy fél centis rés körbe.Napozólámpa sincs még, csak neon.Ezért írtam, hogy még nem végleges.Első saját hátterem, most lettem vele készen.
Re: Képek terráriumokrólSzép mutatós terkó lett!!
Grat hozzá!! Üdv.:László alúlra írta,hogy :Az új siklós terkóm, még nem végleges formályában.Remélem tetszik.
Jópofa terkó,de még 1-2 mászófát rakhatnál bele az én siklóm is szereti a mászófáját 1 csomószór onnan vadászik... Egyébként milyen sikló/k lesznek benne?Mekkora a terkó?Ja,és a szellőzés holvan megoldva,mert a képen nem látszik,de lehet,hogy csak én vagy a vak..
Re: Képek terráriumokról![]() Az új siklós terkóm, még nem végleges formályában.Remélem tetszik.
Re: Képek terráriumokrólSziasztok!
Elkészült a Litoria-k terráriuma:
Re: Képek terráriumokrólJó lett! Gratula!
De ha sikló lesz benne, esetleg a műnövényeket kicserélheted igazira is, azok annyira nem gyepálják őket. Még egy észrevétel, hogy a jobb oldalon azokat az egereket nem kellene valamivel eltakarni? Különben szegény kígyóknak folyamatosan csorog majd a nyála! -=Edifice=-
Nagyon pöpec terkó lett, gratula hozzá!
Re: Képek terráriumokrólSzép a terkó grat.
Én is most épitek egyet 370l-es a kicsike képeket majd teszek fel épitési sorrendben a hátérbe beépitetem 9-virágcserepet, és van egy kis vizesés is egy kisebb medencével . Már alig várom,hogy lássam mit szólnak hozzá a kis Anolis roquet summusok.
Re: Képek terráriumokrólSzívesen
76 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2