![]() | ![]() |
|
Szönyegpiton - Morelia spilota sp.
46 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.na a kigyorol kiderült,hogy hím.2m körüli(lemértük) szondáztuk.már csak vevő kell rá:)
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Ha mindenki kidühöngte magát mehet minden a régi kerékvágásban!
Ugye említenem sem kell, hogy az összes pikáns hsz törölve lett ... georgio
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.
A variegaták (lsd: a képeimen) 1,5-2 m körülire nőnek... Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Ultrák, huligánok, skinheadek, punkok....
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.ÜDV!
Alfajtól és lokalitástól függően kb. 1,5m-től akár 3,5m-ig. Én is olvastam már egy kát helyen 4-4,5méteresre vagy nagyobbra saccolt példányokról, ennek hitelességét alátámasztani nem tudom. Mindenesetre láttam képeket eléggé vaskos testű és markáns fejű példányokról...ki tudja lehet akadnak kapitális egyedek, mivel mint minden hüllő, életük végéig nőnek. Nem elképzelhetetlen ha arra gondolok pl., hogy tigrispitonok átlagosan 4-5m közt vannak, rekordpéldányuk mégis több mint 8m-es volt. Mellesleg állatkertben élt példányról van szó. Sajna pár éve elpusztult. A pitonfélék 25évet is megérhetnek, vagy többet, ezalatt van idejük nőni. BURM & RETIC
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Nagyon szepek...de valaki megtudna mondani hogy ezek mekkorara nonek...mert halottam hatalmas marhasagokat h 4-5meternel is nagyobb...de en ugytudom hogy 2meteresek.Nem?
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Hát nem nagyon tudok róluk mondani semmit, most költöztettem őket nagyobb kaszniba,teljesen jól elvannak...eszegetnek,az egyik múlt héten vedlett...tényleg semmi galiba nincs velük...könnyen kezelhető kis dögök.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zs. Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Üdv!
Spilotákból nagyon sok változat van, kacérkodunk a gondolattal, hogy beszerzünk párat. Egyre jobban teszenek, minél többet tudok meg róluk. A Jaguar pl. kihagyhatatlan http://www.ukpythons.com/en/default.asp http://www.acreptiles.com/pythons_carpet_IJ-jaguar.htm a hibrid formákról nem is beszélve... http://www.jagpondro.com/jagpondro.php?snake=Emo Zsolti neked vannak spilotáid, tolhatnál pár friss képet és infót. http://www.jagpondro.com/jagpondro.php Spilotából már amelanisztikus/albino változat is létezik! BURM & RETIC
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Az az igazság, hogy régebben én is szerettem volna, csak nem jött össze.
Fényképeken láttam kis és nagy állatokat , de életben adultakat még nem, eddig... A múltkor a Budapesti Állatkertben jártunk, és a hüllőházban volt a fán egy adult. Hát mit mondjak, képen egy csöppet más. Akkora brutál vastag volt és olyan markáns feje, hogy nem lettem volna vele egy szobában.
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.mégsem vettem meg. kézszelid 2méteres nőstény volt. de átrágtam és nincs helyem hozzá:) marad a törzsalak szivárványos.az jo volna csak még alkudni kő:) meg majd hím hozzá..
Ez nem mindig igaz. Egy gyors állatnál sok a kettő, egy erősnél kevés az egy. Gondolj bele mi lenne ha egy királykobra kivételénél, ha ott lábatlankodna egy másik a kígyász körül.
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Sziasztok!
Köszön szépen a sok választ! Hát nekem mindenféleképpen segitenének én ugy vagyok vele hogy fő biztonság. Ha 2 ember van az állatnak sem lehet baja és nekem sem. Üdv .: SF
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Na igen a variegata-k tényleg kilógnak egy picit a sorból.
A cheynei-k jóval brutálisabbak. És persze ahogy Saliv koma is mondta, kígyója válogatja. Tulajdonképpen lehet , hogy némi foglalkozással nekem is sikerült volna kezelhetőbbé tenni a chondro-kat, de én így szeretem őket. Most meg már késő ...
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Az én két varim nem mondható kimondottan agresszívnek...éjszaka mondjuk csapkodnak,de nappal lazán kézbe lehet őket venni...persze vigyázni kell velük,mert rohadt gyorsak.
meg a variegaták nem is nőnek vmi brutál méretre... Zs. Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Meglehetősen agresszívek lehetnek egyes példányok, vannak kivételek, 2 ember az alábbi alfajnál ritkán szükséges, vannak szőnyegek közül alfajok amik majd 4m esek is lehetnek,ott már lehet gebasz.Jelenesetben 2,5m már méretesnek tekinthető, erős állatok,méretes fogakkal, de megölni NEM tud.
Harapás annál gázosabb,egy 1,5 méter fölötti példány már sebészetre küldhet varratni. Mindezért kárpótolnak színükkel és mintázatukkal, evéssel ritkán van gond, de az alap életfeltételeket meg kell teremteni. Épp napokban ismerkedtem meg egy német-magyar tenyésztővel, 270 db adult nősténye van Morelia-ból és mindhez hímmel szépen, fogunk cserélgetni,mert vannak egyes ritkább fajok és alfajok amik érdekelnek. ![]()
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Elég agresszívek, nem kézbe való állatok, mint ahogy a Morelia-k úgy alles zusammen.
2 ember azért túlzás hozzá; egy kell, de az tapasztalt, mindenképpen óvatos és kellően bátor. Keresztezése egy méretes talajlakó óráskígyónak és egy agresszív falakó pitonnak. A Morelia-k méreggel nem rendelkező "mérges kígyók".
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Sziasztok!
Elsősorban salivhoz szolna a kérdés(de ha tud valaki válaszolni annak is örülnék). Agresszivitásuk mennyire nagy? mert hallotam olyanokrol hogy nagyob dobálja a hurkokat meg össze vissza elkezd csapkodni amikor jájön. ez mennyire igaz? És mennyi idő után kell hozzá 2 ember? Mert nekem segitségem is lenne hozzá haver segitebe benne, mert gondolkodtam a beszerzésén de asszem hanyagolom egy ideig mert nem lenne helyen az állatnak meg nem akarok rosszat... Csak fel akarok készülni ha egyszer mégis akkor tudjam hogy hogy állunk. Elöre is köszönöm szépen a választ/okat. Üdv .: SF
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Helló!
bébi szőnyegnek kb. meddig elég egy 40x35x25cm "doboz" ? persze csak ideiglenesen
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.elnézést Mester.
Nem teszem többet, rajtam kívül nagyon sokaknak volt az országban többször is sikeres szaporulata az adott fajból. Az a baj, hogy mástól nem nagyon fogsz választ kapni.Mint látod a témát is én indítottam. Ha pedig 12 éve hüllőzöl,akkor legalább az árakkal tisztában kén lenni. Nem vagyok király, vétettem már én is nem egy hibát és volt jópár dolog ami felett jómagam is elsiklottam. Akkor a válasz: 150-200 Euro körül 2-2,5 méteres nőstiket lehet kapni.. Pikkelek? én nem, megkerestél egyszer privátba constrival kapcsba, valahonnan kimentettél egyet, mondtam neked képről,hogy tiszta atka az egész állat. Te mondtad,hogy nem, honnan veszem én ezt, kioktattál abban melyik talaj jó neki, elmondtad,hogy nem veszed kézbe,mert vad és egyebek,de közben kijelentetted,hogy átnézted részletesen,nem atkás. Innentől amit te írsz,ígérem nem reagálok. Nem magamnak teszek ezzel rosszat. ![]()
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.kezdjek gabonával??:) igen sikerült életben tartani pár évig:) és egy corallus enydris enydrist is:) és semmi probléma nem volt vele azon kivül,hogy harapott:) hüllözök 12éve. de nyugodtan probálj lejáratni:) ugysem a TE véleményedre vagyok kiváncsi. hiába vagy te a király pitonokban:) nekemis ugyanugy megvan a véleményem,rólad...ne irj többet nekem. már többször kértem..köszi
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.saliv fogalmam sincs miért pikkelsz rám... kézbevettem a kigyot. még életben nem láttam ilyen nyugodt állatot.szerintem megbirkozok vele.kössz a segítséget.hello
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.ájjj-jájjj-jáááj.
Szőnyegmintást vennél. Adj annyit érte,amennyit neked megér. Minden egyednek-lehet annyi az ára,amit adnak érte. Aztán, előtte még nem érdemes pár hónapot gyakorolnod egyszerűbb fajokkal. hogy beérj erre a feladatra. Ha még az árát sem tudod hozzávetőlegesen, akkor 2 dologhoz is atébaflana gyav. Egy a kígyótartáshoz és a google-hoz. Állandóan mindent szeretnél venni, engem meg privátba megPRÓBÁLSZ leiskolázni a te mértéktelen tudásoddal, mi mindenek felett áll. A legalapabb dolgokon megbuksz. Figy, ha csejét akarol venni, szerintem tegyél le. Kezdj egy gabonával. ha életben tudod tartani 3-4 évig, sikerrel, akkor ugorj spilonak. Na, és nincs balhé meg veszekedés, eszem ágában sincs, csak kezd komolytalan lenni a dolog. És ezeket a hszeket is bátran át lehet helyezni a felelősségteljes állattartás topicba. A pettinget szerintem itt az a MOD akinek kell ismeri a témában,illetve a hírdetéseket is. És végül egy őszinte válasz, amit akkor írnék,ha már nem szerettl volna párszor megharapni: Kezd minél kisebbel, sajnos beállós faj, csak kiskora óta való neveléssel tudod a saját egyedednek megadni azt,ami kell neki. Felnőtt állattal az adott Genusból sem szabad kezdeni. Nem egy sámedli meló. Pár óra olvasgatással és legalább értelmes kérdezéssel,megtudod mi kell neki, és nem kezdesz 2m-es döggel. Fogalmad sincs egy szőnyeg mit tud művelni ekkora méretben és kezelni sem tudod megfelelően.Simán plasztikázásra kóldhet téged, beleértve minden úgym. hosszúfogú falakót és rokonokat. Nem , nem kell ezt áthelyezni, hisz ennyi erővel minden szál odafuthatna. Tök rendben van ez így! georgio ![]()
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.segítsetek:) venni készülök egy 2méteres szőnyegmintás nőstényt. aki vágja,mi az ára nekik kb?? 2méteres nőstény.06205847683
Azért ma csak sikerült összeenniük......pont amikor megdícsértem őket.. még idejében "közéjükvágtam".... Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Nem tudom ki tart ilyenket,de én csak ámulok,mivel kb három hónapja van meg a két variegatám,és egyszerűen hibátlanul működnek,noha eleinte kicsit féltem a tartásuktól,hogy majd biztos beüt vmi gebasz,meg majd tömni kell őket,meg ilyenek. Hálás kis kígyók....zabálnak,növögetnek,kezesek (már amikor)......öröm a tartásuk,mellesleg nekem a szépségük vetekszik a viridisével.
Zs. Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Ne bánkódj,vannak csodás kis tigris kölkök:D vállalj be egyet:DDDD.
Granit albeszok se nőnek nagyobbra sokkal:))))) ![]()
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Eltelt a 2 hét, ismét felhívtam, a válasz: nincs szaporulatom, nem is mondtam ilyet, bocs ....
No comment.
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Felhívtam, de sajnos elfogytak.
Viszont 2 hét múlva várható újabb szaporulat. Szóval nem reménytelen, köszi! Ja és Zsolti, gyönyörűek!!!! ![]()
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Georgio!
Csaszternél ne próbálkozz e-mail-el, mert azt nem sűrűn nézi! Hívd telefonon, az a tuti! Egyébként ezek a kis szőnyegpitonok nekem is nagyon tetszenek, lehet, hogy rágyúrok egyre. Vagy egy párra... -=Edifice=-
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.két pici variegatám...kis zabagépek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Itt iszik az alja, mindenféle átok:
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Köszi, ettől féltem.
Egyrészt nincs a honlapján eladó, másrészt hetekkel ezelőtt írtam neki egy levelet (más állattal kapcsolatban) de semmi válasz. Mindegy , most lelépek egy pár napra, majd jövő héten folytatom a kutatást. Köszi Pupu!
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Egyszerű a találós kérdés! A megfejtés Csaszter!
Tőle van a pitonom. Am énis szemeztem ezekkel a szőnyegpitonokkal:D gondolkodtam, hogy vegyek-e azt is vagy ne de szerintem következő börzére marad:)
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Köszi Georgio..... nemparázok
Üdv :Ákos
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Örülök, hogy egyből egy párban gondolkozol.
A nemevés eshetősége minden fajnál fenn áll, de a szőnyegekről nem hallottam, hogy ilyenek lennének. Meg amúgy is, a tömés nem rögtön az első megoldás. De ha királyod van ezt tudnod kell. Ilyenkor lenne jó ha látnám hol laktok, mert ha úgy alakul személyesen is segítenék. Amúgy meg ne parázz...
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Köszönöm a segitségedet Georgio!
Jelenleg most csak királyom van... azis méter körüli... és még nemvolt ijen kicsi kigyóm... ezért is érdeklődök.... itt a közlben van egy állatkereskedés, és az eladó csaj tud nekem szerezni ekkorákat, a cheynei szinváltozatból... nagyon megtecettek a szőnyegek, ugyhogy szerintem beujitok 2 hét múlva ebből egy párt.... meg a későbbiekben talán más szinváltozatból is.... pl a jaguar nagyonbejön még, meg a harrisoni.... Kicsit parázok attól hogy nemfognak enni és esetleg tömni kell, mert sosem csináltam még...... mekkora az esélye egy ekkora állatnál a tömésnek?
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Kb 50 centisek lehetnek, és egy ekkora állatnak a pattogós egér az ideális méretű eleségállat.
10-14 naponta elég etetni, de feltétlenül figyelni kell az ürítés idejét, és egy pár napot ráhagyva lehet ismét megpróbálni. 2-3 pattogós elég neki, de ha csak egyet eszik sem kell infarktust kapni. Annál inkább kerülni kell a degeszre etetést. Amikor az emberhez kerül egy állat , elsőre lehet egy kicsit többet adni neki, mert ki tudja mikor és mennyit evett utoljára. Csak nem hozzájutsz egyhez?
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Sziasztok.... ismét kis segitséget szeretnék tőletek......
az 5 hónapos állatok mekkorák kb ebből a fajból? illetve ezeket mekkora egérrel lehet etetni? még szopós? vagy már kisebb pattogós is? illetve menyi idő közönként? köszi előre is a segitséget... Üdv:Ákos
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Üdv!
Egy kis okosság: a "jaguar carpet" ( kodomináns öröklődésű )szőnyegpitonnál a leucizmus heterozigóta formája, csak valami oknál fogva a leukó utódok életképtelenek, többnyire a teljesen kifejlődött magzatok még a tojás elhagyására sem képesek, jobb esetben 2-3 hétig életben maradnak. Ennek oka nem tisztázott, a külföldi tenyésztők mindent megpróbálnak, hogy valamiképpen stabilizálják a homozigóta gént, de eddig nem sok sikerrel. A leukókkal együtt kelő "jaguar" alomtestvéreknél pedig idegrendszeri rendellenességek figyelhetők meg, esetükben is nagy az elhullás aránya...nemrég született egy ilyen alomban pár "jaguar super hypo", kicsit több mint 1 évesek, a tenyésztő tőlük várja a nagy áttörést...remélem sikerülni fog neki. BURM & RETIC
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Szia! Ez a Jaguar Carpet, Jungle Carpet-nak is nevezik...árban kb. 150 euro körül mocorog...de nem tudom, hogy ez a név alfajt, vagy csak mintaváltozatot takar e...
BURM & RETIC
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.És tényleg Jaguar!
Akkor spórolok őszig.... A harrisoni és a cheynei nagyon csillagászati áron várható? -=Edifice=-
Re: Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Jaja, lesznek őszre babyk nálunk is, többféle változat 22.000 től fog indul az alap, egészen sokig;) az alábbiak:
M.s.spilota M.s.harrisoni Ms.cheynei M.s.msdowelli Sztem te Jauar-ra gondolsz nem Tiger-re ![]()
Re: Szőnyegpiton - Morelia spilota sp.Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, mennyibe fáj egy ilyen gyönyörűség? (Az alap és a tigris mintás változat ára érdekelne főleg!)
-=Edifice=-
Szönyegpiton - Morelia spilota sp.Szőnyegpiton/ Carpet python
Rendszertani név: Morelia spilota sp. Ismert színváltozatok,alakok: Irian Jayák: gránit Dzsungelek: zebra super zebra Coastals: jaguár, Tri-Stripe, tigrisek, Hypo, caramel Bredlis: Gyémántok Elterjedés: Alfajtól függően ezeket a kígyókat Új-Guineában és Ausztráliában találhatjuk természetes élőhelyükön. Élőhely: Erdőségek, esőerdők Méret: 250-360cm körülire nőhetnek. Élettartam: 15-25év Vislkedés: A fiatalok az ő esetükben is áltlában igazi kis agresszorok, és kevéssé növik ki azt,bár már volt nyugis példányom. Táplálás: Kezdetben a fiatalokat hetente egerekkel,megfelelő méretű és mennyiségű,később ugyanígy csak patkányokkal, és ritkítva, 150cm fölött 10 naponta 200cm től 15naponta.. A patkányt nem mind fogadja el,rá kell szoktatni, 3-4hétig ki kell éheztetni,majd a szokásos egér,amit elfogad és egyből patkányt ezután,általában működik.Ha már elkezdett enni,ritkán utasítja vissza a követkető falatot. Esetlegesen segíthet ha van kéznél (mint minden a Stahl konyhákban) egy kis csirke agy vagy vér,amivel bekened a patkányt,ez is remek étvágygerjesztő. Hőmérséklet: A szőnyegeknek szükségük van egy 30-31C-as sütkérezőre és egy 26 körüli árnyékos részre. Az éjszakai hőmérséklet se csökkenjen 25-6C alá. Páratartalom: 40-60 % Egy kifejlett párnak ajánlatos egy 100-150x 80-100 x 100 –as terrárium. Tenyésztés: 3-4 év alatt lesznek tenyészérettek.. A tenyészidőszak novembertől márciusig tart. Mindkét állatnak kiváló kondícióban kell lennie, mielőtt bármilyen pároztatást is megkísérelnek. Érdemes egy pár hetes csökkentett megvilágítás és hőmérsékletcsökkenés itt is, (napi 6-8óra és 25-6 C,majd emelni lassan).. A fészekalj mérete 10-40 tojás, ami a nőstény méretétől függ.29-32 C-on ezek a tojások körülbelül 60-65 napra kelnek ki.. Kisebb mérete és csodálatos színezete miatt, ideálisabb kezdőknek ,mint a molurusok. Némi odafigyeléssel,könnyen tartható. Saliv. ![]()
46 hozzászólás • Oldal: 1 / 1