![]() | ![]() |
|
KirĂĄlypiton - Python regiusRe: KirĂĄlypiton - Python regiusfelvedtelek msn-re az adott e-mail cimen majd ot beszĂ©lĂŒnk a rĂ©szletekröl (viszont ha rejtve vagy nem tok irni)am köszi:)
Re: Kirålypiton - Python regiusa nevem és avatarom mellett ott egy sårga levélke,arra katt vagy theraphosanya@hotmail.com, msn...
![]()
Re: Kirålypiton - Python regiusSajnålom de a géphez nagyon nem értek szal neked e-mail helyett gportålod van,oda regizni kel h tugyak irni?és ha igen reg utån hogyan tovåbb vagy az majd adja magåt?
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSajnĂĄlom de vmiĂ©rt nem tok pvt. irni bert szarakodik a gĂ©p ha arra a menĂŒ pontra kattintok:S
Re: KirĂĄlypiton - Python regiustartĂĄsra nem tartok, mert nem igazĂĄn kedvelem Ćket, de beszerzem ami kell.
Ćszre 20-25 morph (minden morphbĂłl egy egy triĂł) lesz tenyĂ©sztĂ©sre (albino,piebald,spider,mojave ....stb),de csĂșnya gonosz pĂ©nz miatt csak, nem is tagadom BeszerzĂ©sre tudok neked albinot ha kell, illetve bĂĄrmely morphot ami jelenleg kereskedelemben van. Ha Ă©rdekel Ărj privĂĄtot.ElĆre szĂłlok, nem kevĂ©s pĂ©nz, de ha ezt szeretnĂ©l,nyĂlvĂĄn tisztĂĄban vagy vele. ![]()
Re: KirĂĄlypiton - Python regius
Ezt arra irtad hogy van albino kirĂĄlypitonod vagy mĂĄsnak szol?:)
Re: Kirålypiton - Python regiusNagyon szépen köszönöm a segitséget börzén még nem jårtam de még nem késö elkezdeni:)minden lehetöségre nyitot vagyok mert ez szåmomra fontos
Hello! MagyarorszĂĄgon nem biztos,hogy talĂĄlsz inkĂĄbb Ausztriai börzĂ©ken kĂ©ne megnĂ©zni,de nyĂĄron szĂŒnet van mindenhol börze ĂŒgyben..
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSzijjasztok.MĂĄs honapok ota kutatok (nem teljesen intenziven...)egy szĂ©p albino kirĂĄlypiton utĂĄn,mĂ©gse talĂĄlok.Ha valaki tudna ebben nekem segiteni azt nagyon szĂ©pen megköszönĂ©m,most elösször irok ezen az oldalon szoval ha ezt nem ide kellet volna irnom akkor mindenkitöl bocsĂĄnatot kĂ©rek.amugy lassan 3 Ă©ve tartok kĂgyĂłkat van vörös gabonasiklom kirĂĄlypitonom,szönyeg pitonom,szivĂĄrvĂĄnyos boĂĄm (törzsalapu)Ă©s minden ĂĄlmom egy albino kirĂĄly piton.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusElolvastam mulkor az öszes hozzĂĄszĂłlĂĄst de nemnagyon van benne Ă©nis nĂ©zegetem nem 100 de azĂ©rt akkoris durva hogy mennyi pĂ©nzt elkĂ©rnek 4ĂŒveglapĂ©rt...
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusHali!
Most nem azĂ©rt, de nem 100 000 ft nagysĂĄgrendƱ egy terrĂĄrium... emellett, ha ĂĄtböngĂ©szed a fĂłrumot, szerintem bĆven talĂĄlsz infĂłt a tĂ©mĂĄban.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusValaki tudna linkelni 1ojan oldalt ahol levan Ărva mĂ©g jobblenne ha illusztrĂĄlva is lenne, hogy hogyan kell terrĂĄriumot kĂ©szĂteni. Nincs kedvem +nem is nagyon van 100ezrem nagyobb terrĂĄrium vĂĄsĂĄrlĂĄsĂĄhoz.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusHali.
Ez attĂłl fĂŒgg, hogy milyen meleg van a szobĂĄba. A fĂ©ny miatt meg szerintem nem kell aggĂłdnod. (esetleg UV fĂ©nyt adĂł lĂĄmpĂĄt hasznĂĄlhatsz, ami hĆt nem ad le, vagy tĂ©nyleg csak nagyon minimĂĄlisat. ) "Every song ends....Is that any reason to not enjoy the music? "
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusaz nagy gond ha nyĂĄron nemnagyon fƱtök? igy vilĂĄgĂtĂĄs sincs a kĂgyĂłnak, szobĂĄba arĂĄnylag vilĂĄgos van azĂ©rt
Igen mĂĄr eszik "rendessen" mĂĄr 2 felnĆtt egeret simĂĄn bevĂĄg,de tudom,hogy mĂĄr növendĂ©k patkĂĄnyt is simĂĄn ehetne..,de egyenlĆre azis siker,hogy felnĆtt egereket simĂĄn eszi!!
Re: Kirålypiton - Python regiusköszönöm a segitséget.. megpróbålom mindegyik módszert..
Ăs tyson... mostmĂĄr önĂĄllĂłan is eszik az ĂĄllatod?
Hello! NĂĄlam Ășgyanez volt,Ă©s Ă©n Ășgy csinĂĄltam,hogy fokozatossan minden kajĂĄlĂĄsnĂĄl egyre nagyobb elesĂ©gĂĄllatot adtam neki...Az elsĆnĂ©l elösször 1 napos egĂ©r,hogy beinduljon a nyelĂ©si reflex meg rĂĄizguljon a kajĂĄlĂĄsra,Ă©s utĂĄnna mehet 1-2 pattĂłgos,utĂĄnna mĂĄr csak pattĂłgos,3.kajĂĄlĂĄsnĂĄl 1 pattĂłgos 1 felnĆtt stb...
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusPrĂłbĂĄlj neki Ă©jszaka adni döglöttet(frissen leöltet), hagyd bent nĂĄlla reggelig, Ă©s lesz ami lesz! NĂĄllam ez bevĂĄlt beraktam oan este 10 körĂŒl, vagy amikor kezd aktivizĂĄlĂłdni! 1 prĂłbĂĄt megĂ©r!
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSziasztok.... nagy szĂŒksĂ©gem lenne segitsĂ©gre....
a nĆstĂ©ny kirĂĄlypitonom 3 hĂłnapja vedlett azĂłta nem evett... erre 4 napja megint vedlette egyet, Ă©s mĂ©g mindig semmi... sajnos mĂĄr kezd rajta lĂĄtszani a "nem kajĂĄlĂĄs"... mĂĄr minden trĂŒkkel prĂłbĂĄlkoztam... viszont kb 3 hete rĂĄharaptattam szopĂłs egĂ©rre... hĂĄtha, Ă©s nyelni nyeli rendesen.. de elkapni nem akarja se Ă©lĆt se leöltet csipeszbĆl... prĂłbĂĄlkozzak Ăgy szerintetek hogy adjak neki több szopĂłsat vagy megprĂłbĂĄljam rĂĄharaptatni egy frissen leölt kifejlettre? vagy mit tanĂĄcsoltok? elĆre is köszönöm a segitsĂ©get... Ădv: Ăkos
Köszi az infot! Valszeg az lesz, amit ĂrtĂĄl, ha jĂłl emlĂ©kszem nĂĄla is vedlĂ©s utĂĄn jelentkeztek!
NĂĄlam is volt mĂĄr hasonlĂł eset:Kis fehĂ©r sebek a gerincĂ©n. Egy vedlĂ©s utĂĄn elmĂșltak. Ha jĂłl emlĂ©kszem pont vedlĂ©s utĂĄn jelentkeztek,szerintem felsĂ©rtette magĂĄt valamivel miközben az elĆzĆ bĆrĂ©t dörzsölte le.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusJaja, Ă©n is Ășgy gondoltam! EgyenlĆre Ășgy nĂ©z ki, hogy csak felĂŒletiek, aztĂĄn majd vedlĂ©s utĂĄn kiderĂŒl!
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSziasztok!
A tegnapi nap esemĂ©nydĂșs volt a kissrĂĄcnĂĄl vedlett 1et szĂ©pen egyben szĂ©p Ășj rucija lett... Riddick:Ha csak felĂŒleti sebek,akkor valoszĂnƱ a következĆ vedlĂ©snĂ©l eltƱnik,ha durvĂĄbb a seb,akkor inkĂĄbb go a dokihoz... Itt van pĂĄr kĂ©p a kajĂĄlĂĄsrĂłl...
Re: Kirålypiton - Python regiusItt egy kis életkép a terkóból..
![]() SzĂ©pen növögetnek a kicsikĂ©k,mĂĄr elfogadjĂĄk a kiolvasztott egeret is nagy-nagy örömömre. KĂŒlön Ă©lvezet estĂ©nkĂ©nt azt hallgatni ahogy potyognak le a fĂĄrĂłl Ă©ccaka...amikor az ember aludna.... ZsĂ©. Itt iszik az alja, mindenfĂ©le ĂĄtok:
UltrĂĄk, huligĂĄnok, skinheadek, punkok....
SzĂ©p a kicsike, ha jĂłl lĂĄtom Ă©ppen vedlĂ©s elĆtt ĂĄll! Ăn nem tennmĂ©m össze egy nagyobbal, mert a kirĂĄlyok szeretik beszorĂtani magukat a bĂșvĂłhelyekre, Ă©s nehogy kĂĄrt tegyen benne a nagyobb, de ez csak az Ă©n vĂ©lemĂ©nyem! Ha 1 kicsit odaszorĂtja valamihez, akkor szerintem komolyabb baja is lehet!
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSziasztok!
Na mĂĄr rĂ©gĂłta gondolkoztam,hogy veszek 1pĂĄrt a nĆsti kirĂĄlyomnak,de most alakult Ășgy hogy azt mondtam,hogy alkalmas,mert vĂ©gre sikerĂŒlt vennem 1 nagyobb terkĂłt amit csak kikel takarĂtani berendezni,Ă©s kedden voltam valamiĂ©rt a trionyxban,Ă©s Ășgydöntöttem,hogy akkor most megveszem a pĂĄrt neki 1 kis 2-3 hĂłnapos csöpp fiĂșcska szemĂ©lyĂ©ben...
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusElĆször mĂ©g majd visszanyeri az eredeti szĂnĂ©t, Ă©s az azt követĆ 2-4 napra vedlik le!
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusVedlĂ©s nagyĂĄbĂłl mennyi idĆ? mĂĄr tiszta fehĂ©r a szeme meg szĂŒrke a teste
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusĂdv!
Legjobb esetben is több mint 5Ă©v, bĂĄr megjegyzendĆ, a legtöbbjĂŒk Ă©lete vĂ©gĂ©ig 120-140cm körĂŒl/közt marad. HĂmek nĆstĂ©nyek egyarĂĄnt. A növekedĂ©si ĂŒtem, Ă©s a vĂĄrhatĂł hossz nagyban fĂŒgg az ĂĄllatok szĂĄrmazĂĄsi helyĂ©tĆl, illetve ha tenyĂ©sztettek, akkor pedig a vad ĆsökĂ©tĆl. A kirĂĄlypitonok szinte egĂ©sz AfrikĂĄban elterjedtek, ennek megfelelĆen rengeteg helyi populĂĄciĂł (lokalitĂĄs) alakult ki, melyek szĂnben, mintĂĄzatban, mĂ©retben többĂ© kevĂ©sbĂ© eltĂ©rhetnek egymĂĄstĂłl.
A hĂmek kb.18 hĂłnaposan, a nĆstĂ©nyek 24-26hĂłnaposan mĂĄr ivarĂ©rettek. Ekkor kb100-110cm-esek. Ebben a korban Ă©s mĂ©retben mĂĄr tenyĂ©sztĂ©sbe vehetĆk. NemrĂ©g mi is bĆvĂŒltĂŒnk 3 kirĂĄlypitonnal, amint lesznek kĂ©pek rakunk be pĂĄrat. -nagy terveink vannak velĂŒk, remĂ©lhetĆleg sikerĂŒl is megvalĂłsĂtani. BURM & RETIC
Re: KirĂĄlypiton - Python regius2-3Ă©v mĂșlva Ă©rik el az ivarĂ©rettsĂ©get...ekkor nagyjabĂłl 1m hosszĂșak...bĂĄris Ă©n igy olvastam...nembiztos hogy igy van
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusNaggyĂĄbĂłl mennyi idĆ mire megnĆnek 1.5m hosszĂșra? Ă©s megközelĂtĆleg hĂĄny kg-ot nyomnak majd?
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusriko96!
VĂĄlaszoltam neked a megfelelĆ helyen: http://reptilia.arachnida.hu/modules.ph ... =70&t=1704
Re: Kirålypiton - Python regiusAzért mert a szivårvånyos boåsat nem nézi szinte senki
MĂĄr bocsi,de ezt a kĂ©rdĂ©st miĂ©rt a kirĂĄlypitonos topicba tetted fel? Na vĂ©gre hihetetlen,de a tegnapi etetĂ©snĂ©l mĂĄr vĂ©gre felnĆtt egeret evett a hölgyemĂ©ny ami mĂĄr egĂ©sz jĂł teljesĂtmĂ©ny szerintem ahhoz kĂ©pest,hogy elösször csak napos egereket volt hajlandĂł megenni..
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusSziasztok...szerintetek a kolumbiai szivarvanyos boam 67-70cm es a piros albino gabonasiklom45-47cm egybemerjem tenni?
TudnĂĄl erre forrĂĄst mutatni, vagy valami többĂ©-kevĂ©sbĂ© megbĂzhatĂł cikket? Ha ez igaz, akkor nagyon rosszul tudtam eddig.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusĂdv!
KirĂĄlypitonoknĂĄl jellemzĆen a hĂmek nĆnek nagyobbra, a legnagyobb ball (180cmkörĂŒl) is hĂm volt. A nĆstĂ©nyek ĂĄtlag 120-130cm közt vannak, a hĂmek 150cm fĆlĂ© nĆhetnek. SzĂłval az Ć esetĂŒkben a nĆstĂ©nyek rövidebbek, testalkatbeli kĂŒlömbsĂ©g nem annyira kifejezett mint a mondjuk a burmoknĂĄl. Sem a farok, sem az anĂĄlis karmok nem nyĂșjtanak kellĆ tĂĄmpontot, nĂĄluk csak a szakszerƱ szondĂĄzĂĄs a biztos... BURM & RETIC
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusĂsszeteheted Ćket de csak ĂĄtmenetileg.Ăn is tartottam egyĂŒtt kirĂĄlypitont boĂĄval kb 2 hĂ©tig.HosszĂștĂĄvon viszont kĂŒlön terrĂĄrium dukĂĄl mindkettĆnek legalĂĄbbis szerintem.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusHa az Ă©n ĂĄllataimrĂłl lenne szĂł, Ă©n összetennĂ©m Ćket.... De mindenki maga tudja....
Fixes! fĂ©nykĂ©pezd le az ĂĄllatot, kĂŒlönös tekintettel az utolsĂł harmadĂĄra Ă©s dobd ide fel!
A hĂmek mindig kisebbek Ă©s vĂ©konyabbak, mint a nĆstĂ©nyek, Ă©s ezek az ĂĄllatok, ha lassan is, de Ă©letĂŒk vĂ©gĂ©ig nĆnek. FƱtĂ©s: ne a "nyĂĄri nagy meleghez" viszonyĂts, ez azĂ©rt elĂ©g pongyola megfogalmazĂĄs, ezt te is lĂĄtod. Legyen benn hĆmĂ©rĆ az ĂĄllatnĂĄl, akkor lĂĄtod, hogy kell-e fƱtened vagy sem. Ha van fƱtĆszĂĄl, kösd rĂĄ termosztĂĄtra, a lĂĄmpa pedig szerintem tovĂĄbbra is menjen, legfeljebb mondjuk oktĂłberig cserĂ©ld ki az izzĂłt gyengĂ©bb teljesĂtmĂ©nyƱre.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusA hĂmek kb 20-30cm-el nĆnek kisebbre, mint a nĆstĂ©nyek...elvileg! De persze ez oan 3-4 Ă©ves korukra lesz szembetƱnĆ.
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusHĂm mennyire nĆ kisebbre mint a nĆstĂ©ny? vagy elenyĂ©szĆ a kĂŒlönbsĂ©g? mindenkĂ©ppen szondĂĄzĂĄssal lehet csak megĂĄllapĂtani a nemĂ©t? elvileg csĂĄvom van de kitudja, 6honapos 50cm
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusMondjuk ez tĂ©nyleg elĂ©g Ă©rdekes! Ăn is lĂĄttam mĂĄr Boa c.-t Ă©s tigrispitont egyĂŒtt, Ă©s tök jĂłl megvoltak! De akkor inkĂĄbb nem kĂsĂ©rletezgetek!
Ebben igazad van Leon88, hogy nagyon extrĂ©m helyzetben fordulhat elĆ a kannibalizmus ezeknĂ©l az ĂĄllatoknĂĄl. Engem is megdöbbentettek a kĂ©pek, viszont ez nem az etetĂ©s folyamĂĄn törtĂ©nt. Az oldalon ez a magyarĂĄzat van feltĂŒntetve: "We assume that the boa stroke for the python for some reason. Maybe the boa lay in wait and the python made a careless move. This may have induced a chain of reaction in the boa that made it consume the python. "
Re: KirĂĄlypiton - Python regiusEz csak nagyon extrĂ©m esetben fordulhat elĆ, csak akkor tudom elkĂ©pzelni a kannibalizmust a kĂ©t ĂĄllat között, ha etetĂ©snĂ©l mindketten ugyanarra a kajĂĄra marnak rĂĄ, Ă©s az erĆseb lenyeli a gyengĂ©bbet a kajĂĄval egyĂŒtt! Saliv-nĂĄl is voltak egyĂŒtt egy darabig boĂĄk pithonokkal minden gond nĂ©lkĂŒl! Semmi agresszivitĂĄst nem mutatnak egymĂĄssal szemben! Ha teljesen biztosan vagy benne, hogy mindkĂ©t ĂĄllat teljesen egĂ©szsĂ©ges, akkor ĂĄtmenetileg nyugodtan összeteheted Ćket!
Egyet Ă©rtek Zsolti10-el. Ăn sem raknĂĄm össze Ćket mert sajnos mĂĄr olvastam olyanrĂłl, hogy a constrictor, megette a vele 1 mĂ©retƱ kirĂĄlypitont, majd visszahĂĄnyta. Ezt az esetet a http://www.boa-constrictors.com/-on olvastam, Ă©s itt meg is talĂĄlhatĂł 1 pĂĄr kĂ©p az emlĂtett esetrĆl: ![]() ![]() ![]() ![]()
Ă©n sok-sok helyen lĂĄttam mĂĄr ilyet...nem tudom mennyire egĂ©szsĂ©ges dolog,Ă©n biztos nem tennĂ©m Ćket össze... Itt iszik az alja, mindenfĂ©le ĂĄtok:
UltrĂĄk, huligĂĄnok, skinheadek, punkok....
Lehet hogy hĂŒlye kĂ©rdĂ©s, de kirĂĄlypitonokat Ă©s Boa c.-t össze lehet tenni, ha azonos mĂ©retƱek 1 darabig, vagy ne is prĂłbĂĄlkozzak vele???